top of page

 WAAROM MR. JOHN

John Williams: "Goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Ik overnacht zelf vaak in hotels voor mijn werk maar ook voor vakantie. Dat is ook de reden waarom ik mij af ging vragen of de kamers of huisjes waar ik verblijf wel schoon zijn en mij niet bloot stellen aan iets waar ik ziek van kan worden. Met deze vraag heb ik een aantal experts en instanties benaderd welke dit hebben uitgezocht.

 

Mensen denken vaak dat zij ziek worden van het eten op hun vakantiebestemming. In de praktijk komt dit veel vaker door een vieze en onhygiënische omgeving. Voor mijzelf was het duidelijk, ik kan op een simpele manier mezelf beschermen en dat is met de Mr. John kit.​

Met de Mr. John kit schakel je de grootste bacterie bronnen uit. Uiteraard blijft het schoonmaken mensenwerk en kan er ten allen tijden iets over het hoofd gezien worden. Maar na dat ik de resultaten van bepaalde onderzoeken heb gelezen maak ik met de kit de volgende plekken preventief schoon om volop te kunnen genieten van mijn verblijf.

- Deurklinken

- Lichtknopjes

- Sanitair

- Afstandsbediening

Daarnaast is er een UV lamp in de Mr. John kit aanwezig waarmee je kunt zien of er nog lichaamssappen of andere viezigheden achter gebleven zijn. In de handleiding kun je zien waar je op moet letten."

MJ_320.1_web-.jpg

JOHN TO THE RESCUE

De Mr. John Travel Hygiëne Kit – met onder meer een schoonmaakdoekje, uv-lamp, hygiëne-test en een hoes voor een afstandsbediening – geeft vakantiegangers de mogelijkheid te controleren hoe schoon hun verblijf is. Ook kan je eventuele viezigheden er zelf mee schoonmaken. John kwam op het idee voor de kit tijdens het maken van één van zijn programma’s, SOS Mijn Vakantie Is Een Hel (RTL4). Daarin kwam hij in aanraking met diverse hotelkamers waarvan de hygiëne op z’n zachtst gezegd te wensen overliet.

‘HET BESTOND NOG NIET’

“Voor mijn werk heb ik hotelkamers gezien die te vies voor woorden bleken te zijn. Hierdoor kreeg ik zelf steeds meer de behoefte aan een tool om uit te zoeken hoe schoon de ruimte is waar ik in overnacht”, aldus John. “Het bleek nog niet te bestaan, dus heb ik het zelf samengesteld.”

WANT GA JE ECHT LIEVER HERRIE SCHOPPEN?

Schoonmakers hebben nu eenmaal weinig tijd om kamers ‘honderd procent’ schoon te maken. Natuurlijk kun je stampvoetend bij de hotelreceptie gaan staan en een grondige schoonmaak of andere kamer eisen, maar kleine viezigheden zou je ook makkelijk zelf 'in een handomdraai' schoon kunnen maken, bedacht John. Het is volgens hem dan ook geen controlemiddel voor schoonmakers.

POETSEN VOOR HET GOEDE DOEL

John Williams gaat het merendeel van de opbrengst doneren aan het Kluivert Dog Rescue Center van Rossana Kluivert op Curaçao. Rosanna Kluivert was in tranen toen John haar belde om haar dat te vertellen.

Op basis van gegevens van het CBS en onderzoek van de consumentenbond blijkt het volgende:

  • In de eerste 6 maanden van 2017 waren er 23 miljoen hotelovernachtingen in Nederland.​

  • De consumentenbond heeft in 2016 in drie -en vier sterren hotels 30 kamers getest waarvan er slechts 7 aantoonbaar schoon waren.​

  • Dit geeft aan; dat ruim 3/4 van alle hotelkamers niet goed schoon gemaakt worden en de kans op ziekte wordt vergroot.​

  • 3% van alle hotelbezoekers wordt ook daadwerkelijk ziek van het verblijf in een kamer welke niet goed is schoon gemaakt. ​

  • Deze 3% betekent 500.000 zieke hotelbezoekers in een half jaar tijd.​

  • Dit wordt ook veroorzaakt doordat ons immuunsysteem zodra deze rust(vakantie) krijgt vatbaarder is voor vreemde bacteriën.

DE FEITEN

bottom of page